Datele personale sunt acele informatii prin care un client poate fi identificat in mod direct sau indirect.
In cele mai multe situatii, Editura RADULESCU SRL colecteaza date personale direct de la client, in situatii ca: la crearea unui cont, prin semnarea contractului sau pe parcursul desfasurarii acestuia, la plasarea unei comenzi, ca urmare a contactarii Editura RADULESCU SRL. Astfel de date pot fi:
Editura RADULESCU poate solicita si alte date personale, cu consimtamantul clientului.
Uneori, in scopul imbunatatirii serviciilor si produselor oferite, Editura RADULESCU poate lansa sondaje de opinie, in care se solicita informatii privind experienta clientului pe parcursul utilizarii produselor si serviciilor oferite.
Editura RADULESCU poate colecta datele clientilor si prin mijloace automate, de exemplu prin intermediul cookie-urilor, atunci cand clientul viziteaza site-urile web si alte sisteme informatice apartinand Editurii RADULESCU sau cand interactioneaza cu o reclama. Astel de date pot include: adresa IP, tipul de browser, sistemul de operare, locatia geografica, actiunile intreprinse.
Majoritatea datelor colectate astfel sunt folosite doar in scopuri statistice, fara a se face corelarea cu alte surse de date, care sa poata face posibila identificarea unei persoane specifice.
Clientul nu va face obiectul niciunei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor care produce efecte juridice in ceea ce il priveste sau il afecteaza intr-un mod semnificativ, cu exceptia cazului in care clientul a fost in mod explicit de acord cu prelucrarea sau prelucrarea este necesara pentru incheierea sau realizarea unui contract incheiat cu Editura RADULESCU pentru a preveni situatiile de frauda si debite, sau Editura RADULESCU este obligata de lege sa utilizeze in acest mod datele personale.
In toate cazurile, clientul are posibilitatea de a solicita explicarea logicii din spatele mecanismului de decizie automata, precum si, acolo unde este cazul, clientul poate sa solicite interventie umana in emiterea deciziei care il priveste.
Dupa caz, Editura RADULESCU poate colecta in mod legitim date despre client si din surse externe, prin consultarea unor baze de date publice (cum ar fi cea a Registrului Comertului sau Ministerului Finantelor Publice).
Pot fi colectate date personale si din surse precum: agregatori de date terti, parteneri, surse publice si site-uri de retele sociale ale unor terti, platforme online care ofera acces la aplicatiile Editurii RADULESCU sau ale partenerilor Editurii RADULESCU (daca exista acordul clientului ca datele sale personale sa fie comunicate catre EDITURA RADULESCU).
Editura RADULESCU prelucreaza datele clientilor fie pentru derularea contractului sau a relatiei comerciale, fie pentru respectarea unor obligatii legale, fie ca urmare a consimtamantului clientului, in interesul legitim al Editurii RADULESCU si cu scopul oferirii unei experiente cat mai bune in interactiunea cu Editura RADULESCU, in utilizarea produselor si serviciilor oferite.
Editura RADULESCU poate prelucra datele personale, daca are acordul clientului, cu scopul de a informa cu privire la produse si servicii Editura RADULESCU, oferte sau evenimente speciale.
Editura RADULESCU inregistreaza convorbirile telefonice cu reprezentantii Editurii RADULESCU. Scopul acestor inregistrari este imbunatatirea serviciilor oferite si identificarea corecta si completa a cerintelor clientului, acesta din urma fiind informat despre inregistrare la momentul solicitarii unei convorbiri cu un operator al Serviciului Clienti. Daca nu este de acord cu aceasta inregistrare, clientul are posibilitatea sa contacteze Editura RADULESCU prin alte modalitati: posta, email, fax.
Editura RADULESCU va putea folosi informatiile pe care le colecteaza despre client si in alte moduri doar cu respectarea legii.
In conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor, clientii Editurii RADULESCU au urmatoarele drepturi:
Exista situatii, prevazute de lege, in care aceste drepturi pot fi limitate. De exemplu, datele necesare executarii unui contract in derulare nu pot fi sterse ca urmare a unei cereri depuse de client. Stergerea va fi posibila numai daca obligatiile legale de pastrare nu impiedica o astfel de stergere, in situatia in care datele nu mai sunt necesare atingerii scopului stocarii acestora sau daca stocarea nu este permisa din alte motive. Orice astfel de solicitare va fi analizata individual, solutionata conform legii, iar decizia va fi comunicata clientului in mod corespunzator.
Clientul poate refuza sau isi poate retrage oricand consimtamantul privind prelucrarea datelor sale cu caracter personal in scopuri de marketing si publicitate, insa va primi in continuare comunicari administrative de la Editura RADULESCU, cum ar fi, fara a se limita la, confirmari ale comenzilor, facturi pentru servicii, notificari importante legate de disponibilitatea serviciilor.
Editura RADULESCU nu va comunica datele personale ale clientului unei terte parti, cu exceptia cazului in care exista acordul clientului in acest sens sau exista un interes legitim in ceea ce priveste utilizarea datelor sale personale.
Editura RADULESCU poate insa comunica datele personale ale clientului unor terte parti, fara acordul acestuia, in urmatoarele situatii si catre urmatoarele entitati:
Editura RADULESCU a implementat o serie de masuri de securitate care sunt in conformitate cu standardele industriei, cu scopul de a pastra in siguranta datele personale ale clientilor. Acestea nu acopera acele date personale pe care clientul alege sa le comunice in spatii publice online sau offline.
Editura RADULESCU va pastra datele personale atata timp cat este necesar pentru scopul declarat, luand in considerare nevoia de a raspunde la intrebari sau de a rezolva probleme, de a oferi servicii noi sau imbunatatite si de a respecta cerintele legale aplicabile. Prin urmare, Editura RADULESCU poate pastra datele personale pentru o perioada rezonabila de timp dupa ultima interactiune a clientului cu Editura RADULESCU, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Atunci cand datele personale ale clientului nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau care a fost agreat si nici nu exista vreo obligatie legala de pastrare, Editura RADULESCU le va distruge sau sterge intr-un mod sigur.
In cazul clientilor persoane juridice, in scopul prelucrarii datelor personale ale utilizatorilor sai conform celor mentionate mai sus, Editura RADULESCU va obtine acordul expres al titularului de cont pentru tipurile de prelucrari de date personale sau pentru categorii de date personale pentru care legea impune o asemenea conditie. In acest sens, clientul persoana juridica se obliga ca inainte de a transfera date personale ale utilizatorilor si ale persoanei de contact catre Editura RADULESCU, sa obtina consimtamantul acestora pentru prelucrarile efectuate de catre Editura RADULESCU in executarea contractului si pentru prelucrarile de date mentionate in articolele anterioare. Transferand datele personale ale utilizatorilor si ale persoanei de contact catre Editura RADULESCU, clientul persoana juridica atesta ca a fost obtinut consimtamantul utilizatorilor si al persoanei de contact pentru prelucrarea datelor lor personale de catre Editura RADULESCU conform prevederilor de mai sus si isi asuma intreaga responsabilitate in legatura cu aceasta.